Resurrecturis - musical triptych in the form of a concert requiem, composed by P. Ramovš, J. Trošt, and S. Vremšak - Barbo, Matjaž (Muzikološki zbornik, 2014)
Triptih skladb P. Ramovša, J. Trošta in S. Vremšaka je zasnovan kot koncertni rekviem, posvečen spominu žrtvam komunističnih pobojev po koncu druge svetovne vojne. Poudarjen religiozni značaj rekviema je vpet v posvetni estetski kontekst, namenjen izvedbi pred občinstvom v koncertni dvorani.
Keywords: 20.st.; glasbeni triptihi; Ramovš, Primož, 1921-; rekviemi; slovenska glasba; Trošt, Jože, 1940-; Vremšak, Samo, 1930-