Intertekstualni vidiki kronotopa uboja na hišnem pragu pri Ivu Andriću in Gabrielu Garcíi Márquezu v luči semiotike kulture - Košničar, Sofija P. (Primerjalna književnost, 2014)
Neraziskani intertekstualni kronotop uboja na hišnem pragu v romanih Omerpaša Latas Iva Andrića in Kronika napovedane smrti Gabriela Garcíe Márqueza je obravnavan z vidika intertekstualnosti, vendar po semiotičnem ključu teorije o semiosferi. Raziskovalna pozornost je usmerjena tudi na retorično-dramaturški vidik referenčnega kronotopa, ki z osupljivo podobnostjo korelira pri obeh nobelovcih.
Keywords: Andrić, Ivo, 1892-1975; García Márquez, Gabriel, 1927-2014; srbska književnost; kolumbijska književnost; semiotika kulture; medbesedilnost; kronotop; umor; Umor of Bulgaria