Complete graphs with zero diagonal inverse - Farrugia, Alexander (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Če ima inverz nesingularne realne simetrične matrike, ki predstavlja povezavno utežen graf brez zank, ničelno diagonalo, potem je inverz sam matrika grafa brez zank. Tukaj pokažemo, da takšni grafi, ki imajo neničelno utež na vsaki povezavi, vselej obstajajo, če je njihovo število vozlišč najmanj 6.
Keywords: circulant matrix; cirkulantna matrika; complete graph; G-matični graf; G-nutful graph; NSSD; polni graf