New data on the distribution of Synanthedon mesiaeformis (Herrich-Schäffer, 1846) (Lepidoptera: Sesiidae) in southern Central Europe - Predovnik, Željko (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2012)
Podane so nove favnistične informacije o razširjenosti steklokrilca vrste Synanthedon mesiaeformis (Herrich-Schäffer, 1846) v južnem delu Srednje Evrope. Vrsta je bila prvič najdena v Sloveniji in je novost za favno dežele. Podani so prvi konkretni podatki za Hrvaško. Na Madžarskem je bil S. mesiaeformis opažen severozahodneje od do sedaj znanih lokalitet. Podana sta opis njegovega odkritja, razširjenost in biologija.
Keywords: Croatia; Hrvaška; Hungary; Madžarska; Sesiidae; Slovenia; Slovenija; Synanthedon mesiaeformis