Schubert’s mise-en-abîme - Zeiher, Cindy (Filozofski vestnik, 2025)
V počastitev tridesete obletnice izida pomembne in vplivne knjige Joan Copjec Read My Desire: Lacan Against Historicists članek raziskuje, kako želja deluje v glasbi in jeziku. Če je govorica strukturirana kot govorica, potem je glasba strukturirana kot želja po govo-rici, ki je že bila izgovorjena. Schubertov evokativen samospev dobesedno govori o spo-sobnosti glasbe, da zajame in rokuje z željo kot silo, s katero je treba vedno obračunati.
Keywords: glasba; Lacan, Jacques; music; psihoanaliza; psychoanalysis