Uporaba citatnih informacij nacionalne in regionalne ravni pri evalvaciji znanstvene učinkovitosti - Šipka, Pero (Organizacija znanja, 2006)
Opisana so izhodišča za izdelavo SCIndeksa - srbskega citatnega indeksa. SCIndeks je zamišljen na tak način, da ustreza obema "naravnima" zahtevama, kista prioritetni v majhnih državah v razvoju, akršna je Srbija: mednarodni uveljavitvi domačih znanstvenih dosežkov in podpori t. i. objektivni, kvantitativni evalvaciji akademskih subjektov. Opisane so tehnične značilnostiSCIndeksa in obravnavana je ekonomska upravičenost njegove izdelavein vzdrževanja. Končno so kratko pojasnjeni razlogi za izdelavo regionalne baze s podobnimi značilnostmi na korporativni podlagi.
Keywords: citatni indeksi; citiranje; evalvacija; SCI; SCIndeks; Serbia; Srbija; znanstvene informacije