Vloga pacienta pri določanju ciljev v rehabilitaciji (bolnikov s kronično bolečino) - Kuret, Zala (Rehabilitacija (Ljubljana), 2018)
Izhodišče: Za kakovostno rehabilitacijo je potrebno zastavljati cilje obravnave. V novejših modelih obravnave se pri zastavljanju ciljev spodbuja aktivno vključevanje pacienta. Metode: Pregledali smo, katere cilje si zastavijo pacienti v programu za kronično bolečino na URI Soča in ali s njihova pričakovanja ujemajo s cilji programa. Zaključek: Pacienti si večinoma zastavljajo realne cilje in bi jih v prihodnje lahko bolj aktivno vključevali v proces zastavljanja ciljev obravnave ter tako dodatno povečali zadovoljstvo z obravnavo in kakovost rehabilitacije.
Keywords: active patient participation; aktivno sodelovanje pacienta; chronic pain; določanje ciljev; Goals; goals setting; kronična bolečina; rehabilitacija; Rehabilitation; vocational rehabilitation