Konstrukcije iz lesa na svetovnih razstavah - Slivnik, Lara (Les (Ljubljana), 2010)
V članku je predstavljenih dvanajst izbranih najodmevnejših stavb z leseno konstrukcijo, s svetovnih razstav. Opisana je njihova arhitekturna zasnova in predstavljena njihova lesena konstrukcija. V sklepu so združene skupne značilnosti: konstrukcijski sistemi iz lesa so zelo primerni za razstavljive konstrukcije iz vnaprej izdelanih elementov. V zaključku je podana misel za nove dosežke v konstruiranju, oblikovanju in gradnji v lesu.
Keywords: javne zgradbe; lesene konstrukcije; paviljoni; zgodovinski pregledi