Izbira primerne metode računanja vidnosti na digitalnem modelu reliefa - Kaučič, Branko (Geodetski vestnik, 2001)
Uporaba informacije o vidnosti v geografskih informacijskih sistemih narašča. Ker je večini primerov uporabe osnova vidno polje, smo v prispevku podali pregled obstoječih metod in razkrili njihove lastnosti. Na podlagi pregleda lahko sedaj vsak (uporabnik ali načrtovalec) izbere metodo, ki glede na zahteve aplikacije (čas, kakovost) najbolj ustreza.
Keywords: analiza terena; digitalni model terena; enakomerna kvadratna mreža; GIS; vidno polje; vidnost na terenu