The meeting of two systems: a systemic approach to separation anxiety in little children entering the nursery department of the kindergarten - Moškrič, Bojana (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1998)
V demokratični družbi postajajo odnosi med družino in vrtcem vse bolj pregledni in pretok informacij je večij. V jaslicah, si varuhinje in vzgojiteljice prizadevajo čim bolj zadovoljiti razvojne potrebe otrok, vendar imajo zato premalo znanja. Oblikovala sem program za senzibilizcijo vzgojiteljic v jaslih, uglašen na razvojne potrebe malčkov. V šolskem letu 1994/95 sem izpeljala ta program v enem od ljubljanskih vrtcev. Po zaključenem programu so vzgojiteljice uvedle spremembe v postopku uvajanja otrok v jasli. V članku predstavljam rezultate postopka uvajanja, ki so razvidni iz intervjujev staršev in vzgojiteljev.
Keywords: otroško varstvo; vzgojitelji; vzgojnoizobraževalni programi; anksioznost; separacija