Morski ježek Amblypygus dilatatus iz spodnjeeocenskega apnenca v kamnolomu Griža v dolini reke Rižane - Mikuž, Vasja (Geologija, 2004)
V članku so obravnavani iregularni morski ježki vrste Amblypygus dilatatus Agassiz & Desor, 1847 in spremljajoči ostanki foraminifer. Vsi so bili najdeniv spodnjeeocenskih cuisijskih apnencih v kamnolomu Griža v dolini reke Rižane. To je prva najdba te vrste morskega ježka v Sloveniji. Starost apnencaje določena z numulitinami.
Keywords: eocen; fosili; morski ježki; paleontologija; paleontology; Slovenia; Slovenija; terciar