Vsebinski opis leposlovja v NUK - Kovač, Tatjana (Knjižnica, 2006)
Prispevek opisuje, kako označujemo leposlovje v NUK-u. Izhajamo iz formata COMARC. Ta omogoča opredelitev literarnih vrst in zvrsti ter jezika dokumenta v kodirani obliki, književnosti po nacionalnem jeziku pa opredeljujemo tudi z vrstilci UDK. Pri oblikovanju predmetnih oznak za vsebinski opis leposlovja upoštevamo Iflina načela za predmetno označevanje ter pravila za oblikovanje predmetnih oznak in predmetnih nizov v Splošnem slovenskem geslovniku (2002). Predstavljena so splošna in posebna pravila, po katerih oblikujemo predmetne oznake. Najpogosteje leposlovne vsebine uvrščamo med imenske, tematske in zemljepisne predmetne oznake.
Keywords: klasifikacija; vsebinska obdelava; predmetne oznake; leposlovje; literature; književnost