Neueste Entwicklungen in der österreichischen Landesaufnahme - Zill, Viktor (Geodetski vestnik, 1993)
V zveznem uradu za mere in geodetske zadeve se projektna skupina že dlje časa ukvarja z vzpostavitvijo topografskih in kartografskih podatkovnih baz. Gre za poskus, da bi pokrili povečano potrebo po digitalnih topografskih informacijah z vzpostavitvijo topografskega in kartografskih modelov. Tema tega članka se koncept vzpostavitve takčnih modelov, njihova realizacija in vplivi na vzdrževanje kartografije.
Keywords: Avstrija; Datenbestände; Deffinition des kartographischen Modells; definicija kartografskih modelov; definicija topografskih modelov; Definition des topographischen Modells; Digitaldaten; digitalni podatki; geodezija; kartografija; Österreich; podatkovne zbirke