Tehnološke inovacije - študija primera sekalnika za izdelavo lesnih sekancev na tovornjaku - Premrl, Tine (Gozdarski vestnik, 2009)
V prispevku je prikazana uvedba sekalnika za izdelavo lesnih sekancev na tovornjaku kot primer tehnološke inovacije. Predstavljeni so dejavniki spodbujanja in zaviranja inovacije ter vpliv inovacijskega sistema. Prispevek obravnava tudi procesne inovacije v gozdarstvu držav Srednje Evrope in vključuje ugotovitve iz študij primerov procesnih inovacij v programu EU Socrates INNOFOREST.
Keywords: inovacije; lesna biomasa; forestry; gozdarstvo; sekalnik; sekanci