Pogostnostna analiza besed iz elektonskega korpusa slovenskih besed - Grzybek, Peter (Slavistična revija, 2000)
V tem prispevku gre za kvantitativno analizo besedne dolžine in pogostnosti v slovenščini ter s tem povezanimi vprašanji. Analiza sicer znatno presega okvire praktične uporabnosti, hkrati ša je toliko ponazarjevalna, da lahko programsko nakaže različne raziskovalne možnosti, ki se v slovensekm jezikoslovju in v literarni vedi doslej še niso uporabljale.
Keywords: korpusno jezikoslovje; leksikologija; slovenščina; zbirke besedil