Pomen frazemov z vidika medkulturne sporazumevalne zmožnosti - Marc Bratina, Karin (Jezik in slovstvo, 2004)
Članek poudarja pomen poznavanja frazeologije tujega jezika za razvijanje medkulturne sporazumevalne zmožnosti, in sicer na podlagi modela medkulturne sporazumevalne zmožnosti, izdelanega v okviru projekta LABICUM. Izhajamo iz predpostavke, da frazeologija izraza doživljanje sveta nekega naroda, njegove izkušnje v teku zgodovine, zato ji lahko z drugimi besedami rečemo tudi jezik kulture. Ta trditev pa je blizu tudi pojmovanju jezika, kot ga je razvilo kognitivno jezikoslovje.
Keywords: frazemi; linguistics; lingvistika; sporazumevanje; tuji jeziki; sociolinguistics; sociolingvistika; phraseology; frazeologija