E-book as a part of e-learning in academic library - Zubac, Andreja (Knjižnica, 2015)
Namen: Namen prispevka je predstaviti elektronsko knjigo kot enega izmed informacijskih virov v visokošolskih knjižnicah v povezavi z e-učenjem. Metodologija/pristop: Teoretična izhodišča in raziskovalni pristop prek metode vsebinske analize in vrednotenja storitev na spletnih straneh visokošolske knjižnice zagrebške univerze na podlagi meril za izbor. Rezultati: Iz zaključkov je razvidno, da e-knjiga sodi med vidni del informacijskih virov in je kot takšna sestavni del učenja v spreminjajočem se informacijskem okolju visokošolskih knjižnic. Omejitve raziskave: Omejitev ni. Izvirnost/uporabnost: To je prva tovrstna raziskava. Prispevek: Spodbuditi še druge visokošolske knjižničarje k vključitvi tovrstnih elektronskih virov na spletne strani njihovih knjižnic in s tem prispevati k dvigu kakovosti njihovih storitev.
Keywords: academic libraries; visokošolske knjižnice; e-book; e-knjiga; e-learning; e-učenje; electronic information resources; elektronski viri; informacijski viri