Suša v Pomurju - Kikec, Tatjana (Geografski obzornik, 2005)
Kmetijstvo pomeni za pokrajino ob Muri dobri petini prebivalstva glavni vir preživetja, pričujoči klimatski trendi pa vse bolj ogrožajo intenzivno kmetijsko pridelavo. Klimatsko in litološko-pedološko pogojen pojav suše na območju Pomurja tako predstavlja vse bolj pereč problem, ki že ogroža gospodarstvo regije. Subvencije s strani države dejanskega problema ne rešujejo, rešitve je mogoče iskati v izgradnji namakalnih sistemov, pri tem papreučiti ekološki vidik namakanja ter zagotoviti ustrezne vire vode za namakanje.
Keywords: Slovenia; Slovenija; Pomurje; naravne nesreče; suša; vzroki; preprečevanje