Komunikacija s kupci na prodajnem mestu - Rojšek, Iča (Teorija in praksa, 2011)
Pričujoča raziskava se osredotoča na vlogo atmosferike oz. vzdušja v prodajalni kot elementa komunikacije s kupci na prodajnem mestu. Na osnovi obstoječih teoretičnih izhodišč in empiričnih spoznanj v literaturi proučujemo odzive nakupovalcev na zaznano primernost oz. skladnost predvajane glasne v prodajalni s celovito podobo trgovca. Postavljene hipoteze preverjamo na vzorčnih podatkih, ki smo jih pridobili v dveh različnih trgovinskih formatih. Za preverjanje raziskovalnih hipotez uporabimo analizo kovariance. Rezultati raziskave kažejo, da ima nakupovalčevo zaznavanje primernosti glasbe pozitiven vpliv na njegovo vrednotenje prodajnega asortimenta, slednje vpliva na čas, ki ga kupec prebije v prodajalni, kar se posledično izraža v višini izdatkov nakupa. V sklepih podajamo implikacije za menedžerje v praksi
Keywords: Buyers; Kupci; Komunikacije; Communications; Odnosi z javnostmi; prodajalne; potrošniki; communication; komuniciranje; music; glasba; vpliv; raziskave