Zmanjšanje stroškov v odpremi z uporabo metodologije šest sigem - Soković, Mirko (Strojniški vestnik, 2004)
Skupina za izboljsanje kakovosti in produktivnosti v podjetju TPV Johnson Controls, ki izdeluje avtomobilske sedeze za Renault Clio, je izpeljala projekt izboljsanja razmer pri odpremi sedezev. Povod za ta projekt je bila majhna zasedenost delavcev v odpremi, se zlasti voznika tovornjaka. S sistematičnim prijemom in timskim delom smo dosegli ugodne rezultate v obliki ukinitve enega delovnega mesta (enega delavca na izmeno) s prerazporeditvijo del in nalog na druga delovna mesta v odpremi in s tem dviga produktivnosti nazadovoljivo raven.
Keywords: metodologija šest sigem; management kakovosti; zmanjševanje stroškov; učinkovitost dela; logistika; organizacija dela; šest sigm; kvaliteta