Nekaj izhodišč za prihodnje raziskave slovenske izseljenske književnosti - Žitnik Serafin, Janja (Dve domovini, 1993)
V članku avtorica predstavi svoj pogled na prihodnje usmeritve raziskovanja slovenske izseljenske književnosti in predlaga nekaj osnovnih izhodišč pri načrtovanju koordiniranih literarnozgodovinskih raziskav na tem področju v naslednjem obdobju.
Keywords: emigration; emigration literature; izseljenska književnost; izseljenstvo; Slovene emigrants; slovenski izseljenci