K policentrični metropoli - Rocco, Roberto (Urbani izziv, 2006)
S prispevkom prikazujemo zdajsnje teznje v urbani preobrazbi Sao Paula, največje metropole Južne Amerike. Prinaša dokaze o vlogi javnega sektorja pri pospeševanju infrastrukturnih izboljšav zaradi krepitve aglomeracije, ki bi moral postati glasnik nacionalnega in globalnega pretoka proizvodov, informacij, znanja, financ in storitev. S takšnimi dokazi potrjuje moč strategij pri krepitvi policentrizma, vendar tudi družbeno-prostorske fragmentacije zaradi ciljnega vlaganja v infrastrukturo izbranih delov metropole.
Keywords: Brazilija; infrastructure; infrastruktura; javni sektor; policentrični razvoj; prostorski razvoj; public sector; urbani razvoj; urbanism; urbanistično planiranje; urbanizem