Temeljni kamen za Islamski kulturni center v Ljubljani - Porić, Ela (Edinost in dialog, 2013)
V soboto, 14. septembra 2013 je na zemljišču za izgradnjo džamije v Ljubljani, potekala slovesnost ob pologanju temeljnega kamna za Islamski kulturni center v Ljubljani. Za muslimane v Sloveniji je dogodek predstavljal zgodovinsko prelomnico in usoden korak naprej v celotni zgodbi. Članek predstavi zgodovinski pogled inciative in razvoja celotne zgodbe, dolge 44 let. Nadalje predstavi oziroma opiše objek/te Islamskega kulturnega centra in poda kratko informacijo o poteku slovesnosti ob polaganju temeljenga kamna.
Keywords: Slovenia; Slovenija; verske skupnosti; Muslim; muslimani; Islamski kulturni center; džamija; Ljubljana