Interesna dejavnost s področja matematike v različnih šolskih okoljih - Lipovec, Alenka (Revija za elementarno izobraževanje, 2008)
V prispevku predstavljamo model za vodenje interesne dejavnosti s področja matematike in analiziramo udeležence in relacije med njimi. Posebna pozornost je namenjena izpeljavi modela na področju matematike razredne stopnje. Empirični podatki potrjujejo domnevo, da model pozitivno vpliva na dvig matematičnih dosežkov učencev tudi na področju kurikularno predpisane matematike. Dodatno je bilo ugotovljeno, da program deluje v različnih okoljih in da učinek ni bistveno odvisen od tipa udeležencev ali učnega okolja.
Keywords: metodika; matematika; mathematics; razredni pouk; interesne dejavnosti