Prevzete leksemske prvine in njihova besedotvorna zmožnost v slovenščini - Stramljič Breznik, Irena (Slavistična revija, 2008)
Prispevek vzorčno prikazuje možnosti vraščanja anglicizmov v slovenski besedotvorni sistem na podlagi paberkovalno zbranega gradiva v netradicionalni in k afektaciji težeči uporabi jezika mladih na spletu ter pri ustvarjanju publicističnih priložnostnic.
Keywords: anglicizmi; besedne družine; besedotvorje; slovenščina