Gostota napak in odpovedi - problematično merilo kakovosti - Dogša, Tomaž (Uporabna informatika (Ljubljana), 1998)
V tem prispevku podrobneje obravnavamo problematiko merjenja in interpretiranja gostote napak in odpovedi. Obe merili se zelo pogosto uporabljata za ocenjevanje nekaterih atributov kakovosti programskega produkta (npr. zanesljivosti) in razvoja. Zaradi nedorečenosti metrik so lahko rezultati izrazito netočni, kar je potrebno pri interpretiranju raznih komparativnih analiz upoštevati. V prispevku so tudi opisani vzroki, ki povzročajo veliko nenatančnost metrike. Ker na tem področju ni enotne terminologije, v prispevku predlagamo določeno nomenklaturo, ki jo potrebuje preverjevalec pri pisanju poročil.
Keywords: kvaliteta; merjenje; napake; programska oprema