A brief review of Chinese contributions to communication and media studies - Feng, Chien-San (Javnost (Ljubljana), 1998)
Kitajska ima bogato literaturo, ki kritično obravnava razvoj medijev v razvitih kapitalističnih družbah, malo pa obravnav kitajskega medijskega sistema. Razmerje na Taivanu pa je prav nasprotno. Recepcija zahodnega razvoja medijev ne vključuje razredne perspektive, v domačem raziskovanju pa je poudarek na kritiki sodobne medijske politike nacionalne identiete, delovanja intelektualcev in ameriškega imperializma.
Keywords: Kitajska; politične razmere; družbene razmere; komunikologija; communication sciences; communication; komuniciranje; komunikacije; sociologija komunikacij