Univerbizacija (poenobesedenje) v slovenskem besedotvornem sistemu - Stramljič Breznik, Irena (Slavistična revija, 2018)
Prispevek utemeljuje potrebo po vključitvi besedotvorne univerbizacije v slovenski besedotvorni sistem, ker se z njo pri tvorbi samostalnika rešujejo nekatere vrste tvorjenk, ki so ostale na obrobju tvorbenega raziskovanja, sodobna jezikovna raba pa kaže na njihov porast. Hkrati pa je predlagana terminološka ureditev z rabo domačih izrazov poenobesedenje in poenobesedenka za vzporedna prevzeta izraza univerbizacija in univerbat.
Keywords: besedotvorje; samostalnik; slovenščina; terminologija; univerbizacija