Izzivi gozdne tehnike 2016 in odmevi udeležencev - Kocjan, Darja (Gozdarski vestnik, 2016)
Na Gozdarskem inštitutu Slovenije je v marcu potekal posvet Izzivi gozdne tehnike 2016, ki se ga je udeležilo več kot sto udeležencev iz različnih področij gozdarstva in predelave lesa. Primarni namen posveta je bil predstaviti rezultate raziskav Oddelka za gozdno tehniko in ekonomiko predvsem s področja gozdnih del, optimizacije stroškov in lesnih goriv. V okviru posveta je bila opravljena tudi anketa z namenom ugotavljanja trenutnega mnenja udeležencev o aktualnih temah s področja gozdarstva, surovine in trga z lesom ter lesnih goriv. V prispevku predstavljamo rezultate ankete ter primerjavo z rezultati podobne ankete, opravljene v letu 2014.
Keywords: gozdna tehnika; prenos znanja v prakso; anketni vprašanik