Aleš Strojnik s prvim ljubljanskim elektronskim mikroskopom - Paulin, Alojz (Vakuumist, 2005)
Ob desetletnici smrti zaslužnega slovenskega vakuumista Aleša Srojnika povzemamo nekaj utrinkov iz njegovega življanja in dela. Opišemo njegovo pot do prvega elektronskega mikroskopa v naših krajih. Še posebej omenimo okoliščine, zaradi katerih mu ni bilo dano, da bi vse svoje raziskovalne moči udejanil doma.
Keywords: elektronski mikroskop; Strojnik, Aleš, 1921-1995; vakuumska tehnika