O predstavitvi vseh praštevil s celoštevilskimi kvadratnimi formami dveh spremenljivk - Jenko, Marjan (Obzornik za matematiko in fiziko, 2023)
V članku pokažemo, da unija zalog vrednosti celoštevilskih kvadratnih form ?$x^2 + y^2, 2x^2 + y^2$?, in ?$2x^2 - y^2$? vsebuje vsa praštevila ...
Keywords: celoštevilske kvadratne forme; integer binary quadratic forms; number theory; praštevila; primes; teorija števil