Ko že vsak nekaj piše - Hladnik, Miran (Knjižnica, 2016)
Iz zavesti, da se kriteriji literarne kvalitete v času in glede na socialno skupino spreminjajo, se pokažejo nove naloge poklicnih in prostovoljnih bralčevih skrbnikov v času množične pisateljske dejavnosti: to ni več izločanje ''neprimernega'' in odbiranje ''kvalitetnega'' branja, ampak kategoriziranje rastoče produkcije po žanrih, motivih, obliki, medijih, bralcih itd. z namenom bralce orientirati in jim omogočiti optimalno izbiro. Bolj kot vzgoja zahtevnega bralca je cilj tega početja animacija piscev: popisovalcev, komentatorjev in predelovalcev besedil.
Keywords: bralna pismenost; Dobreknjige.si; knjižna produkcija; literarni žanri; Slovenija; spletni portali