Temelji gozdne ureditve revirja Unec 1908 - Perko, Franc (Gozdarski vestnik, 2008)
Prispevek obravnava temeljne usmeritve načrta revirja Unec iz leta 1908. Načrtovalec je ugotovil, da ne gre za prebiralne gozdove, temveč enomerne, in temu primerno je v načrtu postavil sistem gospodarjenja, ki je slonel na načelih golosečnje. V načrtu so podrobno prikazane gospodarske razmere v začetku 20. stoletja ter tudi zgodovina gospodarjenja z gozdovi gospostva Haasberg.
Keywords: gozdno gospodarstvo; gozdnogospodarski načrti; prebiralni gozd; Unec; zgodovinski pregledi