Določanje elektrokemijskih lastnosti elektrokromnih tankih plasti - Šurca Vuk, Angela (Vakuumist, 1999)
V prispevku opisujemo osnovne značilnosti nekaterih tranzientnih elektrokemijskih tehnik (ciklična voltametrija (CV), kronoamperometrija (CA), kronokulometrija (CC) in kronopotenciometrija (CE)). Omenjene tehnike so primerne tudi za preučevanje elektrokromnih (EC) tankih plasti, ki spremenijo optične lastnosti pod vplivom električnega polja. Uporabo teh tehnik pri raziskovanju EC-plasti (V2O5, V/Ti-oksid, Ni-hidroksid, ...) ponazarjamo v drugem delu prispevka
Keywords: elektrokemijske metode; tanke plasti; preiskave