Odnosi z javnostmi - Fras, Sabina (Knjižnica, 1999)
Odnosi z javnostmi so v neprofitnih organizacijah način komuniciranja, ki ga največkrat uporabljamo spontano in v obliki javnoinformacijskega modela. Pri zavestni, organizirani in načrtni uporabi določenih elementov odnosov z javnostmi ustvarjamo identiteto organizacije. Odnosi z javnostmi delujejo v knjižnicah največkrat v sklopu marketinga, njihova glavna naloga je komuniciranje s trgom ter pospeševanje določenega vedenja. Za izgradnjo pozitivne identitete knjižnice in s tem posredno njenega ugleda moramo uporabljati dvosmerne odnose z javnostmi. V tem sklopu je njihova glavna naloga vplivanje na vedenje ključne javnosti o knjižnici, njeni ponudbi, vlogiv okolju itd. Posebno vlogo pri oblikovanju identitete ima celostna podoba knjižnice.
Keywords: marketing; splošne knjižnice; odnosi z javnostjo; celostna podoba