Pojavljanje lopataste govnačke Stercorarius pomarinus v Sloveniji - Rubinič, Borut (Acrocephalus, 1999)
Prispevek obravnava pojavljanje lopataste govnačke Stercorarius pomarinus v Sloveniji. Doslej so znana štiri opazovanja te vrste. Zadnji dve najdbi sta kadavra: 17.6.1994 je bila najdena odrasla ž. v Fiesi na Jadranski obali in 28.9.1999 mlada ž. na cesti v samem središču Ljubljane.
Keywords: bird; Birds; ptice; Ecosystem; ornitologija; Slovenia; Slovenija