Semantika imenice biće u proznim djelima Željke Čorak - Tekavčić, Pavao (Linguistica (Ljubljana), 2000)
Prispevek obravnava pomene hrvaške besede biće 'bitje' v rpoznih besedilih znane sodobne hrvaške umetnostne zgodovinarke in pisateljice. Beseda 'bitje' je konotirana vedno pozitivno in sicer v štirih osnovnih semantičnih kategorijah: osebe, živali, materialni svet, abstraktni pojmi, ima pa tudi različne figurativne pomene, v metaforah, personifikacijah in seveda jasno afektivno komponento.
Keywords: biće; Croatian; Čorak, Željka; hrvaščina; linguistics; lingvistika; samostalnik; semantics; semantika