Labor, provisioning and immigration as indicators of Zagreb's suburbanization - Prelogović, Vedran (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2004)
V članku so na primeru občine Bistra prikazani vzroki in sodobni suburbanizacijski procesi v zagrebškem obmestju. Posebno težišče je dano proučevanju priseljevanja kot izrazitemu procesu demografske suburbanizacije Zagreba ter interakciji med Bistro in Zagrebom/Zaprešičem v funkciji dela, oskrbe in zadovoljevanja kulturnih potreb prebivalcev Bistre.
Keywords: urbana geografija; mesta; obmestja; urbanizacija; suburbanizacija; migracije; human migration; delovna sila; oskrba; Zagreb