Regija in regionalna struktura Slovenije - Klemenčič, Marijan M. (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2005)
Regija kot središčni pojem geografije je obravnavana v treh sklopih. V prvem delu so predstavljeni poglavitni pogledi na regijo od Hartshorna do Paasija, drugi del vsebuje kritični pretres obravnave regije v slovenski geografiji, v tretjem delu pa so nakazani nekateri geografski elementi, ki opredeljujejo regionalno strukturo Slovenije.
Keywords: regionalna geografija; regional geography; regije; regionalizacija; regionalna identiteta; Slovenia; Slovenija