Promocija serijskih publikacij v knjižnici - Gazvoda, Jelka (Knjižnica, 1990)
Referat predstavlja problematiko serijskih publikacij v knjižnici z več vidikov. Polna uveljavitev pomena serijskih publikacij v današnji in jutrišnji knjižnici je odvisna od njihove celovite obravnave. Vseh faz delovnega procesa v oddelku serijskih publikacij se je treba lotevati z mislijo na uporabnika. Ob tem knjižnice v prihodnosti čaka zlasti intenzivno izobraževanje bibliotekarjev za delo s posameznimi vrstami gradiv in za uvajanje postopkov trženja in stikov z javnostjo
Keywords: marketing; serijske publikacije; periodika; nabavna politika; obdelava gradiva; education; izobraževanje; izposoja; referalna dejavnost; propaganda; odnosi z javnostjo