Dober Legent teh Suetnikov - Ogrin, Matija (Primerjalna književnost, 2011)
Koroški rokopis z legendami o svetnikih iz 18. stoletja je prvi obsežnejši prevod hagiografske literature v slovenski jezik. Z gledišč sodobne literarne vede se takšna zbirka pokaže kot zanimiv korpus motivov, tem in pripovedi.
Keywords: Martin von Cochem, 1634-1712; hagiografija; Koroška; barok; legende svetnikov; prevodi v slovenščino