Hialuronska kislina - naravna učinkovina za vlaženje in zaviranje znakov staranja kože - Kravos, Klara (Farmacevtski vestnik, 2015)
Hialuronska kislina, ki jo zasledimo tudi pod imenom hialuronan, je naravna molekula, ki je fiziološko prisotna po celotnem telesu, tudi v koži. Gre za polimerno molekulo, ki jo čedalje več uporabljamo v negovalnih kozmetičnih in farmacevtskih izdelkih kot kozmetično aktivno sestavino. Ima najrazličnejše vloge, v članku se bomo osredotočili na vlažilni učinek in posledično upočasnjevanje oziroma prikrivanje znakov staranja.
Keywords: hialuronska kislina; vlaženje; koža; izdelki za zaviranje staranja; kozmetični izdelki