Towards an information society? - Skogerbo, Eli (Javnost (Ljubljana), 2004)
Članek obravnava teorije informacijske družbe z vidika razvoja norveških medijev in komunikacijskega sektorja. Upoštevani so štirje indikatorji: vrednost informacijske in komunikacijske proizvodnje, zaposlovanje v medijski in komunikacijski dejavnosti, poraba medijskih in komunikacijskih dobrin in storitev ter vlogo novih tehnologij v tradicionalnih razlikah med družbenimi sloji. Temeljni namen je osvetliti teoretski pojem informacijske družbe z ekonomskimi indikatorji. Analiza kaže, da se proizvodnja, zaposlovanje in poraba v komunikacijskem sektorju spreminjajo, vendar te spremembe niso niti tako hitre niti tako dramatične, kot napovedujejo nekatere teorije prehoda v informacijsko družbo.
Keywords: informacijska družba; communication; komuniciranje; teorija komunikacij; mediji; communication medium; množični mediji; mass media; informacije; informacijska tehnologija; information technology; komunikacijska tehnologija; računalniška omrežja