Nerešeni problemi topografsko-kartografskega sistema Slovenije - Radovan, Dalibor (Geodetski vestnik, 1998)
Opisan je sistem topografskih kart in baz v Sloveniji. Navedene so osnovne lastnosti slovenskih in bivših jugoslovanskih kart ter glavne dileme nadaljnjega razvoja sistema: ureditev matematične osnove, vsebinska prenova temeljnjih topografskih načrtov v merilu 1:5000, uskladitev digitalne izdelave državnih topografskih kart v merilih 1:25000 in 1:50000, vloga fotogrametrije in kontrole kakovosti ter revizija podsistema preglednih kart.
Keywords: geodezija; kartografija; Slovenija; topografija