Nova variantna oblika Creutzfeldt-Jakobove bolezni - Kovač, Kristina (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
Ugotovitev, da je možen prenos spongiformne encefalopatije z goveda na človekaje spodbudila številne ukrepe za omejitev širjenja spongiformne encefalopatije pri govedu, ki so prinesli že tudi prve rezultate. Velik problem pri preprečevanju širjenja Creutzfeldt-Jakobove bolezni je velika rezistenca agensov (prionov). S pomočjo pregledane literature, so v članku predstavljene poglavitne ugotovitve na tem področju.
Keywords: Creutzfeldt-Jakob Syndrome; Creutzfeldt-Jakobov sindrom; Creutzfeldt-Jakobova bolezen; Encefalopatija goveda, spongiformna; Encephalopathy, Bovine Spongiform; Prevention And Control; Transmission