Nova uparjalnika za Jedrsko elektrarno Krško - Nemčić, Krešimir (Strojniški vestnik, 2000)
Članek predstavlja nova uparjalnika za JE Krško in opisuje glavne izboljšave projekta in izdelave, ki so kot del stalnega napredka pri razvoju tehnologije uparjalnikov namenjene predvsem večji zanesljivosti in lažjemu vzdrževanju novih uparjalnikov. Članek tudi podaja osnovne informacije o izdelavi novih uparjalnikov.
Keywords: uparjalniki; Inconel 690TT; ekspanzija; izločevalniki vlage; Nuklearna elektrarna Krško; zamenjava uparjalnikov