Konstrukcija nebotičnika Lakhta center v Sankt Peterburgu, Rusija - Shakhvorostov, Alexey (Gradbeni vestnik, 2019)
Članek opisuje konstrukcijo najvišje stolpnice v Evropi, nebotičnika Lakhta Center, višine 462 metrov. V tej stolpnici so poslovni prostori sedeža ruske družbe Gazprom. Začeli so jo graditi oktobra 2012, dokončana pa je bila leta 2018.
Keywords: armiranobetonske konstrukcije; composite steel and concrete structures; jeklene konstrukcije; nebotičnik; reinforced concrete structures; skyscraper; sovprežne konstrukcije iz jekla in betona; steel structures