The bisexual Dahlica triquetrella (Hübner, 1813) and new records of Luffia lapidella (Goeze, 1783) in Slovenia (Lepidoptera: Psychidae) - Weidlich, Michael (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2013)
Med njegovimi odpravami na Balkan je avtor našel dodatni takson vrečkarjev, ki v Sloveniji še ni bil zabeležen, dvospolno obliko vrste Dahlica triquetrella (Hübner, 1813). Poroča tudi o novih najdbah vrste Luffia lapidella iz let 2001 in 2013. Najdbe so podrobno opisane, predstavljeni so življenjski prostori. Dodatno so objavljene prve najdbe vrste Luffia lapidella v Ukrajini, Turčiji in na Cipru.
Keywords: Ciper; Croatia; Cyprus; Hrvaška; Lepidoptera; Naryciinae; new records; nove najdbe; Psychidae; Slovenia; Slovenija; Taleporiinae; Turčija; Turkey; Ukraine; Ukrajina