Optimizacija aksialnih vodnih turbin - Lipej, Andrej (Strojniški vestnik, 2003)
This paper deals with numerical flow analysis and the design of optimum hydraulic shapes for axial water turbines using genetic algorithms.
Keywords: turbine vodne; optimiranje; metode numerične; oblikovanje gonilnikov; aksialne turbine; optimizacija; numerična analiza; tokovi