The impacts of the intangible cultural heritage UNESCO policies in France - Fournier, Laurent Sébastien (Traditiones (Ljubljana), 2012)
Članek se osredinja na "Procesijske velikane in zmaje v Beligiji in Franciji", ki so bili leta 2005 predstavljeni kot "Mojstrovina ustne in nesnovne dediščine človeštva". Študija primera dokumentira uveljavljanje Unescove politike v Franciji z analizo razločkov med začetnim načrtom in njegovim spreminjanjem v nekaj letih po nominaciji. Obravnavani so različni francoski predlogi, ki osvetljujejo vplive politike nesnovne kulture v Franciji.
Keywords: ethnology; Etnologija; cultural heritage; Nesnovna kulturna dediščina; Kulturna dediščina; France; UNESCO; Francija